Smarttelefoner i Norge

I løpet av det siste tiåret har smarttelefoner blitt en vanlig forekomst. På begynnelsen av tiåret var smarttelefoner ikke veldig vanlige og fungerte ikke så bra. Men i dag er det bare så mange ting du kan gjøre med din typiske smarttelefon og gjøre det så effektivt at de fleste av oss ikke kan leve uten den.

Smarttelefoner har blitt så allestedsnærværende i Norge, med en penetrasjonsgrad på nesten 87% i fjor. Hvis du utelukker noen gamle mennesker og virkelig små barn, har omtrent alle en smarttelefon. Det begynner å bli så sjelden å se noen uten smarttelefon at du vanligvis tar en dobbel titt på personen.

Mest populære smarttelefonmerker

De mest populære merkene av smarttelefoner i Norge er også populære merker i de fleste andre land. Imidlertid er det ikke sikkert at merkevarene blir rangert i samme rekkefølge. Noen land kan ha visse preferanser for et bestemt merke av rare grunner eller til og med politiske årsaker.

Apple

Apple er det desidert mest populære merket av smarttelefoner i Norge. Apple har litt over halvparten av smarttelefonmarkedet, som er dobbelt så stor andel av merkevaren på andreplass. Mye av dette ser ut til å være fordi Apple-smarttelefoner har en tendens til å bruke materialer som gjør at Apple-smarttelefoner ser mer premium ut sammenlignet med andre merker, selv om de kanskje har veldig like spesifikasjoner og funksjoner.

Samsung

Samsung er det nest mest populære merket i Norge og utgjør omtrent en fjerdedel av det norske smarttelefonmarkedet. Samsung er verdens største selger av smarttelefoner først og fremst fordi de har et veldig bredt spekter av forskjellige kvalitetsnivåer som appellerer til alle slags forskjellige markeder.

Men når det kommer til utviklede markeder som Norge, har Samsung en tendens til å bli slått av Apple fordi utviklede markeder vanligvis går for flaggskipsmartphone. Når det gjelder bare flaggskip-smarttelefonene, selger Samsungs Galaxy-serie vanligvis ikke så mye som iPhone gjør.

Huawei

Huawei er et smarttelefonmerke fra Fastlands-Kina som ikke er godt kjent i visse markeder som Nord-Amerika. Det er ganske overraskende at Huawei kommer på tredjeplass på det norske markedet, og gir omtrent en åttedel av smarttelefonmarkedet.

Huawei er kjent for å tilby premiumprodukter og funksjoner, men lave priser som alle kan få råd til. Dette er hovedsakelig fordi den ønsker å etablere sin tilstedeværelse på markedet globalt og som sådan må være i stand til å tiltrekke seg nok oppmerksomhet til seg selv.

Dessverre er det noen som ser billigere priser og tolker at de bruker komponenter av lavere kvalitet på smarttelefonene sine, noe som betyr at smarttelefonene de lager ikke kan vare så lenge. Selv om Huawei og andre merker fra Fastlands-Kina faktisk øker kvaliteten på produktene sine, eksisterer fortsatt den skadelige stereotypen av billige og lav kvalitet. Men over tid kan Huawei være et av merkene som er ansvarlige for å ødelegge den stereotypen.

Fordelene med å ha en smarttelefon

Det er forståelig for foreldre å bekymre seg for at barna deres blir distrahert av smarttelefoner, nettbrett og videospill til et punkt der de ikke kan konsentrere seg om noe på mer enn noen få minutter. Selv om du ikke bør gi barna dine elektroniske enheter å leke med i for ung alder, kan smarttelefoner være veldig gunstige for voksne.

Den største fordelen med å eie en smarttelefon er bekvemmeligheten den gir deg. Enten det er muligheten til å gå på nettet for å søke noe når du vil eller ha en virtuell personlig assistent som hjelper deg å huske viktige datoer og hendelser, å ha en smarttelefon gjør bare livet så mye mer behagelig og lettere å navigere gjennom. I fremtiden, hvem vet hvordan avanserte smarttelefoner vil få og hva annet de kan være i stand til å gjøre for deg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*