Siste utviklingen innen datamaskiner

Siden PC-en ble populær fra 1980-tallet, har datamaskiner blitt et fast inventar i livene våre. Datamaskiner lar oss få tilgang til verden raskere og mer helhetlig enn noen gang før. Datamaskiner gjør virksomheter mer effektive og lønnsomme, gjør arbeidere mer produktive og gjør forbrukernes liv morsommere.

Datamaskiner har blitt stadig kraftigere med årene. Da de første datamaskinene kom ut på det kommersielle markedet, klarte de knapt å håndtere noen få piksler på skjermen. I dag klager barn om datamaskinen deres ikke har utover HD-oppløsning når de spiller Minecraft.

Datamaskiner har også forbedret eksponentielt med hensyn til antall ting de kan gjøre. Alle var så begeistret på slutten av 1990-tallet da folk først klarte å koble datamaskinene sine til internett, en prosess som var slitsom og delikat. I dag er det ikke bare datamaskiner som kobles direkte til tilgjengelige internettnettverk, men de streamer HD-filmer øyeblikkelig, mens de samtidig har den personlige assistentfunksjonen for å gi råd og tilbakemeldinger til brukerne om alt de ønsker.

Prosesseringskraft

Da de første datamaskinene fant veien inn i hjemmene våre, ble prosessorkraften målt i kilobyte. I dag kan du få en avansert spill-bærbar PC som har omtrent like mye rå prosessorkraft som den menneskelige hjernen gjør. Fremgangen som datamaskiner har gjort, spesielt med tanke på prisytelse har vært eksponentiell og intet mindre enn spektakulær.

Prosesseringskraft lar datamaskiner utføre oppgaver som er kompliserte og har mange instruksjoner. Jo flere instruksjoner og kompleksiteter et program har, jo mer prosessorkraft vil det kreve å jobbe med. Dette er grunnen til at den eksponentielle økningen i prosessorkraften til din gjennomsnittlige datamaskin har vært ekstremt gunstig, fordi denne økningen har åpnet for online veier som ellers ville vært umulige.

Ettersom prosessorkraften i datamaskiner fortsetter å gå opp, blir stadig flere ting mulig. Dette har særlig vært sant når det kommer til dataspill. Ikke bare har prosessorkraftøkninger tillatt grafikk til videospill å bli nærmest livslignende, men omfanget av videospill har vært i stand til å utvides dramatisk fordi spillkonsoller også har blitt kraftigere.

Fordi fremgangen i beregningsprisytelse er eksponentiell, vil datamaskiner i løpet av de neste årene bli enda kraftigere, noe som vil gjøre dem i stand til å gjøre flere og flere ting for å gjøre livene våre enklere og morsommere.

Selvkjørende biler

For noen år siden begynte de første selvkjørende bilprototypene å komme seg inn på testbanen. Med en merittliste enn en menneskelig sjåfør, har mange spekulert i at selvkjørende biler bare er noen få år unna å bryte seg inn i det ordinære forbrukermarkedet.

Det er ikke bare forbrukermarkedet som vil bli transformert av dette. Selvkjørende lastebiler ser også ut til å komme på linje ganske snart, noe som fullstendig forvandler logistikksektoren. En fordel med selvkjørende biler, bortsett fra at det vil resultere i mindre menneskelige feil, er at disse lastebilene kan slås sammen i en slags lastebiltog-hybrid.

Den første lastebilen vil være ansvarlig for å lage stien, og de andre lastebilene følger ganske enkelt blybilen. Selv blybilen kan være selvkjørende og følge en forhåndsbestemt rute satt av logistikksjefen, som også bare kan være et AI-program i stedet for en ekte person.

Konseptet med selvkjørende kjøretøy åpner for så mange nye potensielle veier for innovasjon og utvikling. En av dem er ideen om å leie selvkjørende pods. Tanken er at du vil ringe opp en bil på samme måte som du ville kalt en uber-tur akkurat nå, bare bilen ville være selvkjørende og ikke eid av noen uavhengig entreprenør, men av selskapet. Du ville bli ført til destinasjonen din, som om det var et uber.

Den viktigste forskjellen her er at kjøretøyene ikke eies av en privatperson, men av et privat selskap eller til og med et offentlig aksjeselskap. Fordi biler tilbringer mesteparten av livet sitt parkert i en garasje, ved å gjøre kjøretøyer mindre til en privat vare og mer som et verktøy akkurat som strøm og vann der du bare betaler for det du bruker, kan dette ha enorme forgreninger for bilindustrien som ville se et kollaps i etterspørselen etter bil hvis dette konseptet skulle ta grep.

AI-ledere

Dette antas å være det neste trinnet i utviklingen av datamaskiner. Fordi rå prosessorkraft allerede er så avansert, vurderer forskere å gjøre mer kvalitative forbedringer av datamaskiner i motsetning til kvantitative. Som sådan jobber forskere utrettelig for å prøve å etterligne kompleksiteten til den menneskelige hjernen i et dataprogram.

Det har blitt spekulert i at noen i løpet av de neste årene vil noen ha møtt en datapersonlighet som ikke bare har den samme hjernekraften som et menneske, men også besitter de samme kvalitative aspektene ved den menneskelige hjernen som gjør den så unik.

Når dette er oppnådd, vi kan begynne å se fremveksten av AI-programmer ikke bare på fabrikkgulvet, men også i styrerommene. Hvis et AI-program er i stand til å gjenskape fleksibiliteten i den menneskelige hjernen, kan det meget vel være i stand til å ta samme beslutningsnivå som en direktør eller til og med en leder i et konsernstyre.

En spennende ny verden

Når du mottar et bursdagskort som har en brikke som synger deg en bursdagssang, må du vite at du har mer datakraft enn de allierte styrkene fra 2. verdenskrig satt sammen. Datamaskiner har gjort en utrolig reise fra sin meget ydmyke begynnelse og ser ikke ut til å senke fremgangen snart.

For noen kan endringene som potensielt kan ramme samfunnet føles irriterende til tider, men det som ikke kan benektes er at datamaskinen har forandret livene våre og hvordan vi lever dem for alltid. Hvis hver datamaskin stenges av akkurat nå, kunne ikke verden slik vi kjenner den, fungere, og vi vil ikke like, like mye.

En spennende ny verden er i ferd med å tre frem, og de færreste av oss har noen anelse om hvor den vil bringe oss. Vi vet at teknologien utvikler seg i et rasende tempo, og hvem vet hvor datamaskinene vil være hen bare noen få år fra nå!

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*