Programvaretrender i Norge

Programvaremarkedet i Norge er veldig dynamisk, spesielt sammenlignet med maskinvaremarkedet. Dette er hovedsakelig fordi maskinvare er et fysisk produkt, mens programvare er et virtuelt produkt. Dette betyr at du, alt annet er likt, forventer at maskinvaremarkedet er mindre fleksibelt enn programvaremarkedet.

Dette er faktisk hva vi har funnet. Mens én av åtte maskinvaretransaksjoner gjøres online, et antall som knapt har endret seg i løpet av det siste tiåret, doblet programvaremarkedet som er lokalisert eksklusivt på nettet i løpet av samme tidsperiode. På grunn av maskinvaremarkedets fysiske natur vil det ganske enkelt være vanskeligere å gjøre overgangen online sammenlignet med programvaremarkedet.

Selv når du ser på bare fysiske produkter, jo større varen, desto vanskeligere har det vært å rette markedet mot virtuelle plattformer som Amazon. Produkter som tannkrem og barberblad har hatt stor suksess med å etablere en online tilstedeværelse, mens større og mer klumpete produkter som kontormøbler bare utfører noen prosent av det samlede salget online.

En annen ting å huske er at maskinvare kan være veldig dyrt. Dette betyr at online-kjøpere er mye mer tilbakeholdne med å kjøpe dyre produkter på nettet fordi de er bekymret for at nettbutikker skal respektere returpolitikken. Selv om netthandlere som Amazon har veldig god returpolitikk, er det ikke noen som klarer å komme seg over frykten.

Fleksibiliteten i programvaremarkedet i Norge

Foruten å være et virtuelt produkt, er en annen stor fordel for programvare spesielt i det norske markedet nivået på teknologisk utvikling i Norge. Det dette har betydd for handel er at det norske markedet har vært langt mer villig enn de fleste land til å gjennomføre flere av sine kjøp på nettet.

Dette er en av de viktigste driverne som leder programvaremarkedet på nettet. Når Norge er et av de ledende landene til å bli et kontantløst samfunn sammen med Sverige, vil disse trendene og mer bare tjene til å gjøre det lettere for programvaremarkedet til slutt å være nesten utelukkende online.

Med så få transaksjoner i Norge som blir gjort kontant, i tillegg til at flere og flere bedrifter nekter å akseptere kontantbetalinger helt, er det ikke rart hvorfor virtuelle produkter og små fysiske produkter i økende grad finner veien online og bort fra fysiske butikker.

Norges beste programvaremerker

De mest populære merkene i Norge stemmer ganske godt overens med de mest populære merkene i større markeder. Dette skyldes i stor grad den globaliserte karakteren av norsk økonomi. Når det er sagt, er det noen få forskjeller, med visse lokale merker som dukker opp på de mest populære listene. Men selv der, kommer disse merkene vanligvis ikke til topp 5.

WindowsOS

Windows er det desidert mest populære operativsystemet i verden så vel som i Norge. Windows 10 er det siste tilskuddet til listen over systemer Microsoft tilbyr brukere. En av de mest attraktive funksjonene i Windows 10 er at den gir stadige og hyppige oppdateringer. Så langt har det vært over 1900 versjoner av Windows 10-systemet på grunn av de hyppige oppdateringene.

Da den først ble utgitt opprinnelig i juli 2015, fikk det mange positive anmeldelser, hovedsakelig fordi systemet var designet for å fungere best med personlige datamaskiner, i motsetning til Windows 8.1-systemet som siktet mer til nettbrett. Den fortsatte dominansen av Windows-operasjonsprogramvaren tilskrives i stor grad denne endringen, noe som gjør enhver endring i operativsystemet mindre fornuftig, noe som får ganske mange mennesker til å holde seg til Windows.

Windows har et veldig brukervennlig grensesnitt. Start-knappen i nedre venstre hjørne av skjermen åpner for mange alternativer som brukeren kan velge mellom. Det er også en søkefelt nederst i grensesnittet som gir forslag mens du skriver.

Ikke bare det, men Windows holder også oversikt over go-to-appene dine og viser dem på hovedsiden av grensesnittet, slik at du kan gå rett til dem uten å måtte søke etter det. Og gitt størrelsen på Microsoft og deres forpliktelse til å tilby et overlegen produkt, kan du forvente at oppdateringene fortsetter å komme inn.

NordVPN

VPN-er er et program som alle bør ha hvis de mener alvor med online sikkerhet. VPN-er er en billig og effektiv måte å beskytte deg mot etterretningsbyråer som spionerer etter deg, søkemotorer som prøver å samle informasjonen din til egen fordel, eller til og med den tradisjonelle hacker.

NordVPN er en av de mest populære VPN-ene i Norge fordi det er veldig rimelig, spesielt når du kjøper abonnement på flere år, og det er også veldig effektivt fordi de har krypteringssystemer av høy kvalitet som i utgangspunktet er umulige å trenge gjennom. NordVPN er ikke bare kjent i Norge for sin høye kvalitet, men det er også kjent over hele verden for det.

NordVPN har servere på alle seks kontinenter. Dette betyr at du kan endre IP-adressen din slik at den ser ut som du er fra mange steder rundt om i verden. Dette er veldig nyttig hvis du ikke vil kjøpe et spill som er dyrt i Norge, men billigere et annet sted. Det du kan gjøre er å endre IP-adressen din til landet som har den laveste prisen for det spillet, og så lenge du husker å bruke denne IP-adressen når du spiller det spillet, vil spillhandleren ikke vite hva du gjorde.

Få med deg alle nyhetene i markedet!

På slutten av dagen er den viktigste læren at programvaremarkedene er mer fleksible og dynamiske enn maskinvaremarkeder. Uansett om du synes det er en god eller dårlig ting, er dette en virkelig forskjell som ikke vil forsvinne når som helst snart. Enten du snakker om operativsystemer for datamaskinen din, online sikkerhetskryptering for alle enhetene dine, eller noe annet for den saks skyld, er det en full jobb å se på utviklingen i programvaremarkedet.

Det finnes så ufattelig mange nyheter som er på vei i dette markedet, og det er veldig viktig at du holder styr på hvordan markedet utvikler seg i tiden fremover. Da kan du tross alt få tak i det aller beste tidligere enn andre – når det tross alt fortsatt er nytt og spennende.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*