Maskinvaretrender i Norge

Maskinvare og programvare i Norge er forskjellige, ikke bare fordi maskinvare er fysisk, og programvare er stort sett virtuelt, men også fordi disse forskjellene har blitt oversatt til forskjellige markedstrender for programvare og maskinvare. Den mest åpenbare av disse forskjellene har vært i hvordan hver enkelt blir kjøpt av den gjennomsnittlige norske forbrukeren.

Den elektroniske detaljhandelen har virkelig eksplodert de siste årene. Bekvemmeligheten med online shopping har presset mye produktsalg bort fra fysiske butikker og til online plattformer som Amazon. Selv om mer og mer detaljisttrafikk gjøres online nå, er ikke alle produktkategorier blitt like påvirket.

For maskinvare, selv om ett av åtte salg skjer online, har ikke dette antallet endret seg de siste ti årene. Mange tror at dette skyldes at maskinvare er fysisk, og at det alltid vil være en del av befolkningen som er redd for å kjøpe maskinvare på nettet.

Dette er veldig forståelig fordi datamaskiner kan være veldig dyre, spesielt hvis de er veldig kraftige stasjonære maskiner. På grunn av dette insisterer noen på å se produktet personlig før de tar sin beslutning om å kjøpe produktet eller ikke.

En annen ting å huske er at selv om nettbutikker som Amazon har veldig god returpolitikk, er noen fortsatt veldig redde for å stole på policyen, fordi det ikke er noen fysisk butikk de går til hvis de har spørsmål eller bekymringer.

Dette gjelder spesielt for den eldre generasjonen som noen ganger ikke kan forstå begrepet shopping på nettet fordi de har brukt så mye av livet på å kjøpe fra en fysisk butikk. På grunn av dette kan det forventes at detaljhandel på nettet for maskinvare som dette ikke vil være ekstremt populært så lenge det er denne eldre generasjonen som fremdeles eksisterer.

Maskinvarestandarder i Norge

Maskinvarestandarder i Norge er noen av de høyeste i verden. Selv blant avanserte land anses Norge for å ha svært strenge standarder for hva som er tillatt i landet. En stor grunn til dette er miljøforskrifter i Norge som også er noe av de strengeste i verden.

Miljømessige forskrifter betyr at maskinvare laget av visse materialer ikke er tillatt i landet fordi de anses som miljøfarlige. Noen materialer er forbudt fra Norge fordi de frigjør giftige gasser når de brennes, noe som kan føre til mange helseproblemer, vanligvis for landene der det elektroniske avfallet blir dumpet.

Hva dette også betyr er at hvis du kan finne datamaskinvare som er solgt lovlig i Norge, kan du være sikker på at den er av høyest mulig standard fordi den klarte å passere alle reglene satt av den norske regjeringen. De samme forskriftene gjelder også for maskinvare som selges online. For noen typer og merker maskinvare som bare selges på nettet, hvis de ikke klarer å bestå alle tester og standarder satt av regjeringen, vil du heller ikke kunne kjøpe dem online.

Fysiske butikker vil fortsette

Sammenlignet med programvarekomponentene ser det ut til at maskinvarekomponenter vil være i butikkene våre mye lenger. Hvis du er en av dem som er arr av å kjøpe noe på nettet, ikke bekymre deg fordi det er nok av disse forbrukerne der ute til å holde maskinvarehandlere åpne i overskuelig fremtid.

Når det er sagt, ser trenden for fremtidens maskinvare ut som om den sakte men sikkert vil komme seg inn i online-plassen, men den vil også bli kombinert med en økning i kvaliteten fordi forskriftene om dem bare blir strengere og mer miljømessige bli mer alvorlig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*