IPhone 11

IPhone 11 er Apples siste utgivelse på smarttelefonmarkedet. Apple ble utgitt for omtrent en måned siden, og tilbyr iPhone 11 i en rekke karakterer basert på pris og funksjoner. Den mest grunnleggende versjonen av iPhone 11 er 64 GB intern lagringsversjon og den mest premium versjonen er Pro Max 512 GB intern lagringsversjon.

Dessverre har Norge verdens dyreste iPhone 11 64GBat 8.490 kroner eller rundt 950 dollar når det gjelder priser. Hovedgrunnen til at det er dyrere i Norge er på grunn av merverdiavgiften og andre avgifter som er lagt på premium smarttelefoner som denne.

Heldigvis har ikke Norge den dyreste 512 GB Pro Max-versjonen. Til 17.190 kroner er den fem prosent billigere enn det russiske markedet, som er det dyreste. USA og Japan har en tendens til å ha de laveste prisene for iPhonene sine. I Japans tilfelle er hovedårsaken at Apple mister markedsandeler i Japan og ikke ønsker å tape enda mer ved å kreve høyere priser. Men heldigvis for Norge er vi et av markedene som vil motta iPhone 11-versjonene samme dag som i USA.

Egenskaper

Sammenlignet med iPhone XR, er det noen funksjoner som Apple bestemte seg for ikke å endre. Den første av dem er deres design, som er nesten identisk med designet til XR. Noen mennesker spekulerer i at det er fordi Apple ønsket å fokusere sin innsats på andre områder av iPhone og forsømte designet. Andre tror at Apple var fornøyd med designet og bestemte seg derfor for å fortsette med det.

En annen funksjon som ble holdt konstant var kvaliteten på batteriet. Dette er egentlig ikke en dårlig ting fordi batterilevetiden på iPhone XR allerede var ganske bra og Apple må ha bestemt at de ikke ønsket å endre en allerede god funksjon. Testene viser faktisk at iPhone 11 faktisk har en times lengre batterilevetid sammenlignet med iPhone XR.

Apple har utvidet fargespekteret for iPhone 11 sammenlignet med iPhone XR, slik at de kan forbedre kvaliteten på bildene på skjermen, så vel som kvaliteten på bildene som ble tatt før du til og med øker kameraets piksel.

Kameraet på iPhone 11 er også veldig kraftig. Det er to sensorer med bakkameraet, og du kan nå ta bilder med en større vinkel enn før. Selv om kameradesignen ikke virkelig har endret seg fra iPhone XR, har nattesynskameraet blitt betydelig forbedret.

En hovedattraksjon som iPhones alltid har hatt over andre merkevarers smarttelefoner, er at materialene som brukes i utvendig design gir iPhone et mye dyrere utseende sammenlignet med smarttelefoner fra andre merker. Selv når du bare inkluderer premium-modeller fra andre merker, holder sammenligningen fortsatt. Mange mennesker liker iPhone nettopp på grunn av dette.

Det er også et viktig poeng å nevne at virusproblemer ikke eksisterer i iPhone modellene. Kanskje høres det rart ut, men dette er på grunn av hvor høy sikkerheten er i disse. I dag er det nemlig helt ufattelig viktig at en er på tå hev hva gjelder beskyttelse mot angrep, da disse fort kan koste deg tilnærmet alt.

Hvorfor iPhone er så populær i Norge

Apple er den dominerende aktøren i det norske smarttelefonmarkedet. Faktisk har den mer markedsandel enn alle andre merker satt sammen. Dens 52% markedsandel er dobbelt så stor som andreplassen merkevare, Samsung, som har 25% markedsandel.

Dette er faktisk uvanlig fra et globalt perspektiv fordi Samsung er det ledende smarttelefonmerket globalt. Det er faktisk en veldig rimelig forklaring på dette fenomenet. Samsung er det største smarttelefonmerket først og fremst fordi det har det bredeste spekteret av smarttelefoner av nesten ethvert annet merke.

Samsung har gjort dette for å imøtekomme mange forskjellige markeder som har veldig forskjellige kjøpekrefter. Når det gjelder dårligere utviklende markeder, er Samsung faktisk den dominerende aktøren i nesten hver eneste en av dem. I noen markeder er Samsung nesten alene fordi ingen andre merkevarer virkelig har noen modell som henvender seg spesifikt til det markedet.

Faktisk opplever Samsung noen år tilbakegang i antall flaggskip-smarttelefoner det selger og gjør opp for den nedgangen med store økninger i deres mellomstore og lavere nivåer-smarttelefoner. Når du isolerer Samsungs produktsortiment til bare Galaxy-serien, som er i direkte konkurranse med iPhone, forteller den oss en helt annen historie.

Når det gjelder utviklede markeder med god kjøpekraft, er Apple vanligvis mer populær enn Samsung. Dette gjelder spesielt i Norge, der forbrukerne er veldig fokuserte på å skaffe de nyeste elektronikkproduktene for å holde seg oppdatert.

Når det gjelder smarttelefoner, men også alle slags elektroniske produkter som kjøleskap og TV-er, liker nordmenn å gjøre det til et poeng å kjøpe de nyeste modellene for å vise til sine jevnaldrende at de holder seg oppdatert på de nyeste teknologitrendene.

Noen kritikere har kritisert denne holdningen som for kort seende, og at nordmenn bør fokusere på langsiktig kapitalakkumulering, men nordmenn er ikke desto mindre en av de rikeste forbrukerne i verden. Mange markedseksperter hevder at det er tillatt for nordmenn å bruke mer på forbruksvarer enn forbrukere i andre land ganske enkelt fordi nordmenn har mer penger å bruker enn de fleste andre. Til slutt, hvordan forbrukere bestemmer seg for å bruke på forskjellige elementer, er helt opp til hver enkelt person og deres valg.

Konklusjon

Oppsummert har Apple en veldig stabil tilstedeværelse i Norge og vil på grunn av forbruksvanene til nordmenn sannsynligvis opprettholde sin posisjon i smarttelefonmarkedet i mange år fremover. iPhone 11 er unektelig en av de mest velutformede smarttelefonene av høy kvalitet der ute i markedet for noe merke.

Etter hvert som årene har gått, har smarttelefoner blitt stadig mer vanlig i alle aldersgrupper og har økt antallet funksjoner som de kan utføre. Etter den virtuelle personlige assistenten, hvilke nye funksjoner kan de nyeste modellene ha? Noen mennesker vil bli veldig spente på å vente på at neste funksjon vil bli lagt til smarttelefoner, og vil definitivt vente i kø for å få tak i den.

iPhone 11 kommer med noen av disse nye og spennende funksjonene. Om du er glad i moderne teknologi, så kan vi anbefale deg å ta en titt på denne telefonen!

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*