Fra internett-meme til en ledende kryptovaluta

Annonse:

Dogecoin har gått fra å være en internett-meme til å bli en av de mest omtalte kryptovalutaene. Det hele startet i 2013 som en spøk basert på et doge-meme som var velkjent på nettet. Doge-memet startet på diskusjonsforumet Reddit og Tumbler i de siste månedene av 2013 og bestod av å skrive svært gebrokken engelsk i sterke farger i Microsoft Paint, samtidig som bilder av den japanske hunderasen Shiba Inui er en del av bildet.

Verdens rikeste mann fikk prisen til å skyte i været

Kryptovalutaer er kjent for å være svært volatile, og prisen kan gå både opp og ned i et forrykende tempo, til glede for noen og frustrasjon for andre. Prisen på dogecoin har opplevd noen utrolige oppturer, mye takket være den store tilhengerskaren valutaen har i internettmiljøer og diskusjonsforumer, men også takket været verdens rikeste mann. Elon Musk har nemlig flere ganger gjort seg bemerket på Twitter ved å vise sin støtte til dogecoin.

I februar 2021 tweetet han blant annet et redigert skjermbilde fra Løvenes Konge, der hans eget hode og dogecoin-hunden var redigert inn. Musk skrev også at dogecoin er folkets krypto, noe som førte til at kryptovalutaens pris steg med 50 % den 4. februar etter at Musk hadde sendt av gårde sine tweets.

Mange hiver seg på dogecoin-bølgen

Ved hjelp av ivrige dogecoin-tilhengere på diskusjonsforumer og sosiale medier, samt en svært profilert person som Elon Musk i fronten, har dogecoin blitt en av de mest populære kryptovalutaene for alle som ønsker å investere i desentraliserte valutaer. Du kan lese mer om Dogecoin på Aksjebloggen, der det blant annet er beskrevet med i detalj hvordan kursen på valutaen påvirkes og hvordan trendene går.

Det er ikke nødvendigvis så enkelt å vite hvilke kryptovalutaer som man bør investere i, men mange tenker at i og med at en person med så stor påvirkningskraft som Elon Musk støtter dogecoin, gjør det kryptovalutaen til et av de aller mest attraktive valgene.

Bitcoin leder fortsatt an

Selv om dogecoins popularitet har skutt i været, er det fortsatt ingen tvil om at bitcoin er den aller største og mest utbredte kryptovalutaen. Bitcoin har fortsatt den klart største markedsverdien totalt sett av alle kryptovalutaer, etterfulgt av ethereum og tether. I skrivende stund ligger dogecoin på en syvendeplass av alle kryptovalutaer, målt etter markedsverdi.

Enn så lenge er kryptovaluter for mange sett på som hovedsakelig et investeringsobjektiv, selv om den opprinnelige tanken med desentraliserte valuter, er at man skal benytte dem på samme måte som tradisjonelle valutaer. Det er fortsatt langt mellom steder man kan betale med for eksempel bitcoin, men det finnes for eksempel en del nettbutikker som godtar kryptoer, i tillegg til at det finnes en del markedsplasser på nett der det også kan benyttes. Kanskje venter det et gjennombrudd nå som El Salvador har gjort bitcoin til et lovlig betalingsmiddel. Det vil nok ta lang tid før europeiske land vil tenke i lignende baner som El Salvadors president, men for alle som ser frem til en desentralisert hverdag i fremtiden, er dette en viktig første steg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*