De beste digitale kameraene i Norge

Før digitale kameraer ble en kommersiell bærebjelke, var det et problem å lage et fotoalbum. Først av alt, du kunne bare ta noen få dusin bilder for hver filmrull du hadde, og hver og en var ganske dyr. Da måtte du sende den til en fotoutvikler for å utvikle noe som kan ta dager eller til og med uker avhengig av hvor opptatt det var for tiden, og først da kunne du få bildene dine tilbake og plassere dem i en ramme.

Ankomsten av digitale kameraer har gjort alt dette bryet helt unødvendig. Alt du trenger å gjøre er å knipse et bilde, og det er klart til å deles over hele verden. Ikke bare det, helt siden telefonene våre begynte å ha kameraer, har antallet bilder som flyter i nettområdet eksplodert. Vi aner antagelig ikke hvor mange bilder vi har tatt samlet som art.

Beste merker og kameraer

Nå er det ingen merkevarer eller spesifikke kameraer som er objektivt bedre enn andre kameraer eller merker. Dette er fordi noen kameraer er bedre egnet til visse smaker og ambisjoner enn andre, og som sådan appellerer til forskjellige markeder.

Fotografimarkedet er veldig bredt når det gjelder omfang og alvor. I den ene enden av spekteret har du menneskene som lever av å ta godt bilde og som sådan har veldig nøyaktige spesifikasjoner på hva kameraene deres trenger for å kunne gjøre. I den andre enden av dette spekteret er det de som ikke tar fotografering veldig seriøst, men likevel liker det som en hobby og er virkelig gode på det. Så er det også de i midten som har en heltidsjobb i noe annet, men som tjener litt penger på å fotografere på siden.

Sony

Sony er en veldig interessant sak. På den ene siden har den noen av de beste digitale kameraene der ute. Det viktigste eksemplet på dette er Sony a7 III som ikke bare har fantastiske funksjoner, men er relativt rimelig. På den annen side er Sony et merke som appellerer til begge ender av markedet. Sony a7 III er populær blant profesjonelle fotografer så vel som den tilfeldige fotografen. Dette gjør Sony a7 III til et så uvanlig og derfor allsidig kamera, siden det appellerer til hele markedet.

Olympus

Olympus er godt kjent i bransjen for å produsere et kvalitetsprodukt. De bruker utmerket linsearbeid i hver av sine kameramodeller. Den mest populære av dem alle er Olympus Tough TG-6. Olympus Tough TG-6 er ganske populær blant mange deler av det generelle markedet, men den sanne nisje er innen fotografering under vann. Det er her arbeid med topplinser lønner seg. Olympus Tough TG-6 har et kult 12MP-objektiv og er veldig kompakt, noe som gjør den ideell for dykkere som må takle mye utstyr.

Nikon

Nikon er en annen veldig kjent aktør innen fotoutstyrsbransjen. Deres mest solgte digitale kamera er Nikon D500. D500 er et av de tyngre digitale kameraene der ute, klokker inn på nesten en kilo, noe som gjør den litt heftig, men samtidig mye tøffere enn de fleste kameraer på markedet. På 20.9MP kan Nikon D500 også skyte videoer i 4K, noe som er veldig tiltalende for de som skyter videoer for inntekt.

Canon

Canon er et merke kjent over hele verden for sine høykvalitetsvarer. Ikke bare appellerer kameraene deres til et bredt spekter av markedet både i Norge og rundt om i verden, men nisjen deres til stillfotografering er et sted som andre merker ikke engang har klart å komme i nærheten av å konkurrere i. Det mest populære kameraet fra Canon-linjen er Canon PowerShot SX70 HS. Ikke bare klarer PowerShot SX70 HS å zoome bedre enn de fleste kameraer, men den kan også filme videoer i 4K.

Sammendrag

Alt i alt har digitale kameraer gjort livene våre mer praktiske og spennende enn det ellers ville ha gjort. Ikke bare kan folk tjene til livets opphold ved å ta gode bilder, men alle har nå et kamera av noe slag i lommene og kan fange et øyeblikk når de mener å være passende og dele det øyeblikket med resten av verden gjennom sosiale medier.

Ikke bare hjelper dette å krympe verden og få alle til å føle seg nærmere, men det viser også tilfelle Norges skjønnhet til verden gjennom de utallige vakre bilder av Norges landskap og mennesker som blir delt på offentlige virtuelle rom. Verden har det bedre på grunn av det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*